Carnestoltes

 


Historia: Es una festivitat popular que es celebra en moltes parts del món i té les seves arrels en les festes paganes antigues que commemoraven el final de l'hivern i l'arribada de la primavera. La seva data exacta varia d'any en any, ja que està determinada pel calendari lunar i cau entre finals de febrer i principis de març. El Carnaval dura diversos dies, durant els quals es realitzen desfilades, balls, disfresses extravagants, música i altres activitats festives. El Carnaval va començar a adquirir la seva forma moderna durant els segles XVI i XVII, especialment en regions catòliques, on era una manera de celebrar abans de l'inici de la Quaresma.







Curiositats:

1.En aquestes celebracions antigues, es realitzaven rituals de fertilitat, disfresses, banquets i altres activitats desinhibides.

2.En aquesta celebracio s'utiliza mascares o disfresses per asi poder permet als participants alliberar-se de les seves inhibicions socials i adoptar una identitat diferent durant la festa.

3.En moltes ciutats, es realitzen concursos de disfresses durant el Carnestoltes, on els participants competeixen per tenir les disfresses més creatives

4. El Carnestoltes és conegut per les festes animades que es realitzen als carrers de les ciutats i pobles que celebren aquesta festivitat

5.Una tradició peculiar que es troba en algunes regions és l'enterrament simbòlic de la sardina, que marca el final del Carnestoltes i l'inici de la Quaresma.

El Carnaval del Rio Janeiro:

Es una de les festes més grans i conegudes del món va ser creat en el 1840.Es celebra anualment a Rio de Janeiro, Brasil. Aquest Carnaval té les seves arrels en les festes paganes europees, però ha adquirit una identitat única al llarg dels anys, fusionant elements de la cultura africana, indígena i portuguesa.
Una de les característiques més destacades del Carnaval de Rio de Janeiro són les desfilades de les escoles de samba.
També és conegut pels seus balls de rua, o blocos, que són festes de carrer espontànies que tenen lloc arreu de la ciutat durant tota la setmana del Carnava







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fets històrics

Dia Internacional de la Dona